Tekstlogo gemeente Deurne

Verkiezingen

Home > Actueel > Verkiezingen

Verkiezingen Provinciale Staten en het Waterschap de Aa

Op woensdag 15 maart 2023 kun je als je 18 jaar of ouder bent stemmen voor Provinciale Staten van Noord-Brabant én het algemeen bestuur van waterschap Aa en Maas. Met jouw stem bepaal je mee wie de nieuwe bestuurders worden van zowel de provincie als het waterschap. Zo heb je invloed op de keuzes die zij in jouw woon- en leefomgeving maken.

Banner elke stem telt

Centrale stemopname

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten dat de vaststelling van het aantal stemmen dat op iedere kandidaat van een lijst is uitgebracht gebeurt door het gemeenelijk stembureau.
Dit betekent dat de stemmen die worden uitgebracht voor de verkiezing van de leden van de provinciale staten en het algemeen bestuur van het waterschap op woensdag 15 maart om 21.00 uur in de stemlokalen op partijniveau worden geteld.

De openbare zitting van het gemeentelijk stembureau is op donderdag 16 maart om 09.00 uur in het Cultuurcentrum van Deurne, Martinetplein 1. 
Tijdens deze zitting worden alle stemmen op kandidaatniveau geteld en de verkiezingsuitslag van de gemeente Deurne vastgesteld.

Uitleg over stemmen tellen - hoe gaat dat centraal

Nieuwsberichten verkiezingen Provinciale Staten en Waterschap de Aa