Burgemeester Greet Buter
Burgemeester Greet Buter

Na de vakantie loopt de agenda weer snel helemaal vol. Ik probeer in de werkweek en de weekenden vol activiteiten afstand te nemen én de nabijheid op te zoeken. Ik heb erg genoten van de Open Bedrijvenroute: steeds weer ben ik onder de indruk van de veelheid, de kwaliteit en de innovativiteit van ons bedrijfsleven. Als er iets typisch Deurnes is, is het dat.

Ook maak ik bewust ruimte voor persoonlijke gesprekken en ontmoetingen. In voor en tegenspoed, bij verdrietige en feestelijke momenten. Vaste prik is een bezoek aan inwoners die 60, 65 of soms zelfs 70 jaar getrouwd zijn. Geen echtpaar is hetzelfde, elk heeft een eigen en interessant verhaal te vertellen. Door die verhalen leer ik ook Deurne, de kerkdorpen en hun inwoners steeds beter kennen.

De gemeenteraad is ook terug van reces, vakantie zo u wilt. De commissies die de raadsvergadering voorbereiden zijn ook weer aan het werk gegaan. Voor de zomer heeft de raad een raadsprogramma vastgesteld. Daarin staat wat de raad met het college en de ambtelijke organisatie die komende vier jaar wil bereiken. Vitale kernen, een vitaal buitengebied, een gezond Deurne, duurzaamheid staan daarin centraal. Daarnaast heeft de raad de ambitie om het samenwerken en de dienstverlening verder te verbeteren – ook met de inwoners natuurlijk, dus daar hebben we elkaar nodig.

Dit is ook de week tegen eenzaamheid. Een belangrijk thema, en tegelijkertijd ook wat ongrijpbaar. Belangrijk is dat we blijven omzien naar elkaar, elkaar letterlijk en figuurlijk zien. Af en toe een praatje met je alleenstaande buurman, weten wat de mensen in je wijk of buurt bezighoudt, het begint met kleine dingen. Kijk ook eens om naar de mensen in je omgeving die voor een ander zorgen, de mantelzorgers. Zelf vinden zij het meestal heel gewoon: zorgen voor een ander. Zo bouwen we samen aan een steeds beter Deurne: met elkaar, voor elkaar.

Greet Buter