Burgemeester Greet Buter
Burgemeester Greet Buter

De klok is weer verzet, de wintertijd is ingegaan. Het wordt donkerder en kouder. Voor de één 
betekent dit knusse dagen binnen. De ander heeft er meer moeite mee en voelt zich eenzamer of minder fijn in deze periode. Daarnaast is (verkeers)veiligheid een thema dat opspeelt. Ik doe de oproep om samen voor een veilige en vertrouwde omgeving te zorgen.

Eerder schreef ik al over oog voor elkaar houden. Dat is volgens mij, in alle tijden, de hoofdzaak. Het ‘wonderlijke’ zit hem niet in bezit, maar in het gevoel van samenzijn en mee kunnen doen. Zorg in Deurne biedt bijvoorbeeld hulp in het geval van eenzaamheid bij kinderen. Een groet of compliment kan al genoeg zijn om een ‘slechte’ dag toch goed door te komen. Ook aansluiting bij een clubje of elke dag even naar buiten kan al helpen. Kijk naar wat wél kan. Dat geldt overigens voor veel (sociale) thema’s waar we als gemeente mee bezig zijn.

Iets heel anders is de (verkeers)veiligheid in deze tijd. Na de herfstvakantie is het ineens een stuk donkerder tijdens het fietsen naar school. Laten we dus samen ervoor zorgen dat onze scholieren deze herfst en winter veilig thuiskomen. Attendeer elkaar op goede zichtbaarheid. Maak je kind(eren) hier bewust van en controleer samen de fietsverlichting.

We gaan zien wat de wintertijd ons brengt. Hoe dan ook; samen zorgen we letterlijk en figuurlijk voor ‘verlichting’!
 

Greet Buter