Maak een verschil

Burgemeester Greet Buter
Burgemeester Greet Buter

Het kan u bijna niet zijn ontgaan: er komen weer verkiezingen aan. Dit keer voor de Provinciale Staten en de waterschappen.

Met het ontstaan van de waterschappen is de basis gelegd voor de democratie in ons land. Binnen de waterschappen hebben we letterlijk leren ‘polderen’. Droge voeten houden en veiligheid vergroten door dijken aan te leggen, werkte alleen als alle grondeigenaren samenwerkten; het belang van allen boven dat van elk individu stellen. Tegenwoordig zorgen de waterschappen meer dan ooit voor hoog en laag water, voor de opvang van teveel en het aanvullen van te weinig water in hun gebied. De gemeente Deurne ligt in het stroomgebied van Aa en Maas, en dat is dan ook het waterschap waarvoor u op 15 maart mag gaan stemmen. Ik wens u veel wijsheid bij het bepalen van uw keuze.

Op 15 maart vinden ook de verkiezingen voor de Provinciale Staten plaats, min of meer het parlement van Brabant. Misschien valt het u op, dat de campagnes niet alleen over Brabantse kwesties gaan, maar ook over wat er landelijk speelt. Dat is eigenlijk niet zo heel gek: de 12 provinciale parlementen kiezen in mei de nieuwe Eerste Kamer, via zogenaamde getrapte verkiezingen. Ik hoop dat u ook voor de Provinciale Staten gaat stemmen. U kunt door te stemmen het verschil maken. Ik hoor wel eens mensen zeggen dat ze denken dat hun stem er niet toe doet. Maar toch: elke stem is er één, en maakt een verschil.

Meer informatie over de verkiezingen, bijvoorbeeld waar u de stembureaus in Deurne kunt vinden, vindt u op de pagina verkiezingen.

Greet Buter