De gemeente zorgt voor de afvoer van het huishoudelijk afvalwater en zorgt ook voor het stedelijk hemelwater en grondwater. U betaalt mee aan de aanleg en het onderhoud van het riool in de gemeente. 

U krijgt een aanslag rioolheffing als u een woning of bedrijfspand hebt in de gemeente. Ook als uw woning of bedrijfspand niet aangesloten is op de riolering (dit komt weinig voor).

De Belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB) stuurt namens de gemeente de aanslag rioolheffing aan de eigenaar en/of gebruiker van een woning of bedrijfspand.

De gemeente zorgt voor de afvoer van het huishoudelijk afvalwater en zorgt ook voor het stedelijk hemelwater en grondwater.

Als gebruiker van een pand, zoals een woon- of bedrijfsruimte moet u betalen voor het gebruik van het riool (rioolheffing). Met het geld dat wij via deze belasting ontvangen onderhouden we onder andere de gemeentelijke riolering.

Belastingsamenwerking Oost-Brabant

De Belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB), verzorgt de heffing en invordering op het gebied van gemeentelijke belastingen en waterschapsheffingen voor de gemeente Deurne en het waterschap Aa en Maas. U ontvangt in de regel één aanslag voor alle gemeenteheffingen en waterschapsbelastingen in plaats van aparte aanslagen van de gemeente en het waterschap.

Digitale balie

Veel zaken met betrekking tot de aanslag kunt u zelf gemakkelijk regelen via de digitale balie van de BSOB. Hier heeft u wel Digid voor nodig.

Vragen

Heeft u toch nog vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de BSOB via het telefoonnummer 088-55 10 000. Zij zijn op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 16.00 uur.

Tarieven rioolheffing

De bedragen van de rioolheffing kunt u vinden via op de site van de BSOB

Goed om te weten

Betrekt u een nieuwe woning? Het waterverbuik van de vorige bewoner wordt dan gehanteerd als grondslag voor de rioolheffing. Wijkt uw waterverbruik sterk af van dat van de vorige bewoner, meldt dit bij BSOB, waarna de rioolheffing kan worden aangepast.

Extra informatie

Met het geld van de rioolheffing betaalt de gemeente de volgende kosten:

  • aanleg van riolering
  • onderhoud van het riool
  • inzameling en transport van afvalwater
  • zuivering van afvalwater
  • beheer van regenwater en grondwater

Heeft u gevonden wat u zocht?