Iedereen die in Nederland woont, is verplicht om een basis zorgverzekering te hebben. Heeft u een laag inkomen? Dan kunt u gebruik maken van de gemeentelijke collectieve aanvullende verzekering (CAV). Deze verzekering bij zorgverzekeraar CZ kan voordelig voor u zijn door:

  • de uitgebreide dekking;
  • dat er geen medische selectie is;
  • de collectiviteitskorting;
  • de bijdrage van de gemeente aan de premie.

Informatie over de vergoedingen

Op de website van GezondVerzekerd(externe link) leest u wat het aanbod van de gemeente Deurne en zorgverzekeraar CZ precies inhoudt. U ziet hier welke kosten er vergoed worden en u kunt de vergoedingen en de premie vergelijken met de zorgverzekering die u nu heeft.

Heeft u aanvullende vragen over de vergoedingen? Neem dan contact op met de klantenservice van CZ via het telefoonnummer 088-55 77 77.

Aanvragen

Wilt u overstappen naar de collectieve aanvullende zorgverzekering van CZ?

Geef u op vóór 31 december via de website van Gezondverzekerd(externe link)

  • U moet uw netto inkomen opgeven, dus hou een loonstrookje van deze maand of de vorige maand bij de hand. 

Let op: U mag alleen overstappen naar CZ als u geen betalingsachterstand heeft bij uw huidige zorgverzekeraar. Heeft u hiermee te maken, neemt u dan contact op met Zorg in Deurne.

Keuzehulp

Op de website van Gezondverzekerd.nl staat een speciale keuzehulp. Met behulp van deze keuzehulp kunt u door het invullen van een aantal vragen zien welke gemeentepolis het best passend is bij uw situatie. 

Hulp bij het aanvragen

Als u moeite heeft met het indienen van de aanvraag, dan kan Zorg in Deurne u daarbij helpen. Neem contact op via  0493 – 387 387 of zorgindeurne@deurne.nl. 

Zorg in Deurne kan u ook helpen bij vragen over andere regelingen voor mensen met een laag inkomen, over hulp bij rondkomen met uw geld of bij betalingsachterstanden. 

Wat is een laag inkomen?

Wat is een laag inkomen?

U heeft een laag inkomen als uw netto inkomen minder is dan 120% van de voor u geldende bijstandsnorm. Let op, deze bedragen gelden met ingang van 1 juli 2022.

Maximum netto maandinkomen zonder vakantiegeldJonger dan de AOW leeftijdOuder dan de AOW leeftijd
Gehuwden/ Samenwonenden€ 1794€ 1893
Alleenstaande€ 1256€ 1397

Hoe gaat het verder?

Voorlopige toelating

Van CZ ontvangt u direct bericht als u wordt toegelaten.. U ontvangt een polis en CZ informeert Senzer over de voorlopige toelating. CZ regelt ook de opzegging van uw huidige zorgverzekering.

Definitieve toelating

Senzer voert de Collectieve Aanvullende Verzekering uit voor de gemeente. U ontvangt bericht van Senzer of u in aanmerking komt voor de collectieve aanvullende verzekering. U ontvangt ook bericht wanneer uw verzekering met ingang van het volgende kalenderjaar wordt beëindigd vanwege een te hoog inkomen.

Heeft u gevonden wat u zocht?