Groente-, fruit- en tuinafval (gft) is natuurlijk afval afkomstig uit de tuin, etensresten en schillen van fruit en overblijfselen van groente. Het gescheiden gft-afval wordt verwerkt tot een goede kwaliteit compost.

Wat mag er bij het groente-, fruit- en tuinafval?

Op de afvalscheidingswijzer van MIlieu Centraal kunt u snel opzoeken of uw afval bij het groente-, fruit en tuinafval hoort, of tot een ander soort afval.

Ga naar de afvalscheidingswijzer van Milieu Centraal.

Huis-aan-huis inzameling

Gft-afval wordt om de week opgehaald

Het gft-afval wordt één keer in de 2 weken huis-aan-huis opgehaald door Blink. In de online afvalkalender vindt u de ophaaldata.

Is het gft-afval niet opgehaald?

Is uw container niet geleegd? Neem dan contact op met Blink, vóór 12.00 uur op de volgende dag. U kunt een e-mail sturen naar klantenservice@mijnblink.nl, of bellen naar 0800 - 04 92.

Inzameling gft-afval in het buitengebied

Inzameling op afroep

In het buitengebied wordt het gft-afval het hele jaar door ingezameld op afroep. Via de afval-app of klantenservice van Blink kunt u het moment selecteren wanneer de volle gft-container kan worden opgehaald.

Gft-container voor buitengebied aanvragen

Woont u in het buitengebied en heeft u géén aparte of een oude container voor groente- fruit- en tuinafval? Dan kunt u gratis een nieuwe container aanvragen.

Aanvragen gft-container buitengebied

Nieuwe of extra container aanvragen

U kunt een nieuwe container voor gft-afval aanvragen als:

  • u uw container wilt omwisselen naar een groter of kleiner formaat;
  • uw container kapot of gestolen is;
  • u een extra container wilt.

Via de website van Blink kunt u een nieuwe gft-container aanvragen.

Wat kost het?

De belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB) int voor ons de gemeentelijke belastingen, waaronder de afvalstoffenheffing. Bekijk het overzicht van alle kosten voor afvalinzameling.

Heeft u gevonden wat u zocht?