Ik heb iets gevonden

Gevonden voorwerpen kunt u tijdens openingstijden afgeven aan de receptiebalie van het gemeentehuis. De gemeente Deurne heeft zich aangesloten bij de landelijke website www.verlorenofgevonden.nl(externe link). U kunt hier zelf ook een gevonden voorwerp melden en het voorwerp thuis bewaren. U moet zich dan wel aan de voorwaarden(externe link) houden.

Let op: Identiteitsbewijzen (paspoort, rijbewijs, identiteitskaart) moet u altijd bij de gemeente afgeven!

Ik ben iets verloren

Dan kunt u dit ook registreren op www.verlorenofgevonden.nl(externe link) U kunt daar ook kijken of het voorwerp misschien als gevonden geregistreerd staat. 

Hebt u uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs verloren? Geef het verlies dan ook nog door bij de gemeente. U kunt dan direct een nieuw document aanvragen.

Direct regelen

Gevonden of verloren voorwerp melden(externe link)

Fietsendepot

Fietsen die in de openbare ruimte gevonden zijn worden overgebracht naar het fietsendepot op de gemeentewerf. Daar worden ze, als ze nog in een redelijke staat zijn, drie maanden bewaard. Welke fietsen dit zijn vindt u op www.verlorenofgevonden.nl(externe link).

Hulp nodig?

Heeft u geen internet of beschikt u niet over een mailadres? Neemt u dan contact op met ons, wij helpen u graag verder.

Goed om te weten

  • Is er sprake van diefstal? Doe dan ook aangifte bij de politie. Maak hiervoor via het telefoonnummer 0900 - 88 44 een afspraak bij het politiesteunpunt Deurne. In sommige gevallen kunt u ook online een aangifte van diefstal doen bij de politie. Kijk hiervoor op www.politie.nl(externe link)
  • Lever rijbewijzen, paspoorten, identiteitskaarten altijd in bij de gemeente.
  • Stuur buitenlandse documenten naar consulaten of ambassades.
  • Stuur pasjes naar de betreffende instantie. Vaak staat het adres op het pasje.
  • Neem direct contact op met de politie als u wapens en/of explosieven vindt.
  • Iets gevonden in het openbaar vervoer? Neem dan ook contact op met de vervoerder
  • Gevonden sleutels registreren wij niet, we nemen ze wel aan.

Meer informatie

Eigenaar worden van een gevonden voorwerp

Bij de aangifte kunt u aangeven dat u de eigenaar wilt worden van het gevonden voorwerp. Als de eigenaar het voorwerp niet binnen een jaar ophaalt, bent u de eigenaar van het voorwerp.

Als u het voorwerp in bewaring hebt gegeven aan de gemeente, kunt u alleen eigenaar worden als het voorwerp meer dan € 450,- waard is. Als de eigenaar het voorwerp niet binnen een jaar ophaalt, moet u zich na dat jaar binnen een maand melden bij de gemeente.

Heeft u gevonden wat u zocht?