Alle huishoudens moeten afvalstoffenheffing betalen. Met deze inkomsten kan de gemeente uw huisvuil ophalen, afvoeren en verwerken. Het maakt niet uit of u daadwerkelijk gebruik maakt van deze dienst, u bent afvalstoffenheffing verschuldigd vanaf het moment dat u een woning in gebruik neemt. U betaalt hiervoor een vast bedrag per jaar. Daarnaast betaalt u kosten voor het ophalen van het afval of het storten van afval in een ondergrondse container.

Twee aanslagen 

U krijgt twee aanslagen via Belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB):

  • Een gecombineerde aanslag met daarin verwerkt het vast bedrag voor afvalstoffenheffing;
  • Een aanslag voor het aantal aanbiedingen van rest- of GFT afval.

Let op! Heeft u DigiD en bent u aangemeld bij Mijn Overheid? Dan krijgt u de berichten van de BSOB in "Mijn berichtenbox". Hierin vindt u ook de aanslagen afvalstoffenheffing. U kunt met uw DigiD ook rechtstreeks inloggen bij de digitale balie van de BSOB(externe link) om uw aanslagen te bekijken.

Betalen, kwijtschelding of bezwaar maken

Betalen

De aanslag gemeentelijke belastingen ontvangt u doorgaans eind februari van de BSOB. De tarieven vindt u op de website van de BSOB(externe link) (selecteer op de pagina gemeente Deurne). U kunt op verschillende manieren de aanslag betalen.

Bezwaar maken

Klopt de aanslag afvalstoffenheffing niet of bent u het er niet mee eens? Dan kunt u binnen 6 weken bezwaar maken. Op de aanslag die u krijgt staat hoe u bezwaar kunt maken.

Kwijtschelding

Als uw inkomen en vermogen laag zijn, hoeft u de aanslag misschien niet te betalen. Op de website van de BSOB, pagina veelgestelde vragen, vindt u meer informatie over kwijtschelding van een aanslag(externe link).

Heeft u gevonden wat u zocht?