Alle huishoudens moeten afvalstoffenheffing betalen. Met deze inkomsten kan de gemeente uw huisvuil ophalen, afvoeren en verwerken. Het maakt niet uit of u daadwerkelijk gebruik maakt van deze dienst; u bent afvalstoffenheffing verschuldigd vanaf het moment dat u een woning in gebruik neemt. U betaalt hiervoor een vast bedrag per jaar.

Daarnaast betaalt u kosten voor het ophalen van het afval of het storten van afval in een ondergrondse container.

U krijgt twee aanslagen

  • Een gecombineerde aanslag met daarin verwerkt het vast bedrag afvalstoffenheffing;
  • Een aanslag voor het aantal aanbiedingen van rest- of GFT afval.

Let op: Heeft u DigiD en bent u aangemeld bij Mijn Overheid? Dan krijgt u de berichten van de BSOB in "Mijn berichtenbox". Hierin vindt u ook de aanslagen afvalstoffenheffing. U kunt met uw DigiD ook rechtstreeks inloggen bij de digitale balie van de BSOB(externe link) om uw aanslagen te bekijken.

Betalen

De aanslag gemeentelijke belastingen ontvangt u doorgaans eind februari van de BSOB. De tarieven vindt u op de website van de BSOB(externe link). U kunt op verschillende manieren de aanslag betalen.

Bezwaar maken

Klopt de aanslag afvalstoffenheffing niet of bent u het er niet mee eens? Dan kunt u binnen 6 weken bezwaar maken. Op de aanslag die u krijgt staat hoe u dit doet.

Kwijtschelding

Als uw inkomen en vermogen laag zijn, hoeft u de aanslag misschien niet te betalen. Op de website van de BSOB(externe link) vindt u meer informatie, ook over hoe u kwijtschelding kunt aanvragen voor gemeentelijke belastingen.

Contact met de BSOB

De Belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB) int bij u de afvalstoffenheffing. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de BSOB:

Heeft u gevonden wat u zocht?