De GRIP-wagen (Grondstoffen Inleverpunt) rijdt binnenkort weer door Deurne. Op maandag 3 april en dinsdag 4 april kunnen alle inwoners klein huishoudelijk afval gratis inleveren. De GRIP-wagen staat elke dag op verschillende plekken in de gemeente. Op maandag zal naast de GRIP-wagen ook de KCA-bus (klein chemisch afval) aanwezig zijn. 

Aanpassingen rijschema

Op basis van het aantal bezoekers in de afgelopen GRIP-rondes is, in overleg met Blink, besloten om een aantal aanpassingen door te voeren. De GRIP-wagen gaat niet drie dagen, maar twee dagen door gemeente Deurne rijden. Op de eerste dag komen we in Deurne samen met de KCA-bus en maken we een avondstop. De tweede dag gaan we naar de verschillende kerkdorpen met alleen de GRIP-wagen. Ook is er op de tweede dag geen avondstop meer. 

We verwachten met deze aanpassing nog steeds iedereen, die het wil, een kans te bieden om een bezoek te brengen aan de GRIP-wagen. Uiteraard zullen wij dit evalueren na iedere rijronde.

Bij u in de buurt

Per huishouden mag u maximaal een volle boodschappentas brengen. Het inleveren van afval bij de GRIP-wagen is gratis en alleen voor particulieren. Breng de milieupas mee bij een bezoek aan de GRIP-wagen. In het schema hieronder vindt u waar en wanneer de GRIP-wagen en KCA-bus precies staan.

GRIP-wagen & KCA bus - maandag 3 april

LocatiePlaatsTijd
Schommerveld (t.h.v. nummer 10)Deurne08.45 - 09.45
Vloeieindsedreef  (t.h.v. SJVV)Deurne10.00 - 11.00
Kerkplein (Zeilberg)Deurne12.15 - 13.15
Parkeerplaats Haageind (t.o. Fitissingel)Deurne13.30 - 14.30
Parkeerplaats Molenstraat (achter Domino’s)Deurne14.45 - 15.45
Merwede (nabij Spring)Deurne18.00 - 19.00

Grip-wagen - dinsdag 4 april

LocatiePlaatsTijd
Brouwhuisweg / SchooteindsewegVlierden08.45 - 09.45
Monseigneur BerkvensstraatLiessel10.00 - 11.00
Dorpsstraat / MoostenstraatNeerkant13.30 - 14.30
Hannes JoostenpleinHelenaveen14.45 - 15.45

Wat mag er mee met de GRIP-wagen

Weten wat u kunt inleveren bij de GRIP-wagen? En wat er niet mee mag? Op Mijnblink.nl staat een overzicht van het soort klein huishoudelijk afval dat u kunt inleveren bij de GRIP-wagen.

Mijnblink.nl(externe link) (daar moet u inloggen met uw postcode en huisnummer)

Samen minder afval

Wist u dat wat u naar de GRIP-wagen brengt geen afval is? Alles wordt (her)gebruikt als grondstof. Van zink uit batterijen worden bijvoorbeeld dakgoten gemaakt. Van het glas van tl-lampen en spaarlampen worden nieuwe lampen gemaakt. We maken er dus iets anders van en gooien zo samen minder op de afvalberg. Minder afval bespaart energie en is beter voor het milieu.