Een overzicht van alle partners gemeente Deurne als het gaat om Deurne duurzamer te maken.

Wilt u hier zelf ook tussen staan als partner duurzaamheid gemeente Deurne? Stuur dan even een bericht naar communicatie@deurne.nl.

Energiehuis Slim Wonen

Logo Energiehuis Slim Wonen
Logo Energiehuis Slim Wonen

Energiehuis Slim Wonen is het nieuwe Serviceloket voor en door bewoners in de regio. Er worden gratis diensten voor bewoners en huiseigenaren aangeboden om slim energie te besparen of op te wekken. Met deskundige gratis voorlichting om je woning te verduurzamen.

Website Energiehuis Slim Wonen(externe link)

Energyport Peelland

Logo energyport Peelland

Energyport Peelland (EPP) is een coöperatie zonder winstoogmerk met enkele honderden leden – zowel particulieren als ondernemers en overheidsorganisaties – die zich inzetten om de regio te helpen energieneutraal te maken. Zij doen dat door het stimuleren van energiebesparende maatregelen en het ontwikkelen van initiatieven voor het opwekken van duurzame energie. EPP maakt mogelijk, signaleert, verbindt, stimuleert en initieert duurzame energiekansen. Samen besparen voor de toekomst van onze kinderen!

Website Energyport Peelland(externe link)

De Ossenbeemd

Log De Ossenbeemd

De Ossenbeemd is een natuur- en milieucentrum waar jong en oud welkom zijn voor ontspanning en educatie over natuur, milieu en duurzaamheid. Kinderen leren al spelenderwijs alles over de natuur en het milieu. Ze organiseren natuurexcursies en hebben lespakketten voor alle leeftijden. De Ossenbeemd zet zich in voor bewustwording van de relatie tussen mensen, natuur en de uitputting van energie en natuurlijke voorraden.

Website De Ossenbeemd(externe link)

Bijenhoudersvereniging

Logo NBV, Nederlandse Bijenhouders Vereniging

De bijenhoudersvereniging is actief betrokken bij verschillende groenprojecten in de gemeente Deurne. De expertise van de bijenhoudersvereniging ligt bij het beoordelen van de beplantingsplannen. Zij weten welke beplantingen het meest geschikt zijn voor de lokale bijen. En die dragen flink bij aan de biodiversiteit.

Website bijenhoudersvereniging(externe link)

Energieloket Deurne

Het Energieloket Deurne is het verzamelpunt voor ideeën en aanpassingen van groenvoorzieningen bij u in de buurt. Wilt u graag nestkasten plaatsen in het park bij u in de buurt? Of bent u benieuwd welke soorten vleermuizen er in Deurne aanwezig zijn? Dit zijn enkele voorbeelden waarvoor het Energieloket Deurne is opgericht. Het loket is voor zowel individuen als verenigingen.

Website Energieloket Deurne(externe link)

Parkmanagement Peelland

Logo parkmanagement Peelland

PMP is een stichting die zich inzet voor aangesloten bedrijven in Deurne en Liessel. Door de gezamenlijke wensen van de bedrijven te inventariseren kunnen er grote successen worden behaald met minder inspanning. PMP richt zich onder andere op het verduurzamen van bedrijventerreinen en de interne werkprocessen.

Website Parkmanagement Peelland(externe link)

Platform Global Goals Deurne

Lgo Global Goals Deurne

Platform Global Goals Deurne is in 2020 ontstaan als een initiatief van een groepje inwoners van de gemeente Deurne. Het doel is om alle 17 Global Goals samen met de lokale gemeenschap op te pakken en uit te werken. Het Platform werkt aan bewustwording. Deurne wil Fairtrade gemeente worden. Global Goals en Fairtrade werken samen binnen het Platform. Het Platform legt verbinding en nieuwe samenwerkingen tussen organisaties, scholen, bedrijven en werkt samen met de lokale overheid. De Global Goals van de VN  (Sustainable Development Goals in het Engels) lopen van 2016 tot 2030. Iedereen kan meedoen.

Voor een wereld die duurzaam en fair wordt. Aan welke goal werk jij?

Team 2030  was in Deurne de voorganger. In 2021  zijn ze gestopt. Het Platform Global Goals Deurne heeft hun werk overgenomen.

Website Global Goals Deurne(externe link)