Dankzij het intercitystation kunnen de inwoners van Deurne en de regio makkelijk en snel reizen in de richtingen Venlo en Eindhoven.

Doorstroom verbeteren

Keerzijde hiervan is echter dat het spoor de kern van Deurne in tweeën splitst. Dagelijks maakt iedere passant mee dat de overwegen vaak hinderlijke wachttijd veroorzaken. Voor veel inwoners is dit dagelijks te merken, als zij met de auto, fiets of lopend het spoor moeten oversteken. Dit geldt met name voor de spoorwegovergangen aan de Vlierdenseweg, Liesselseweg en Binderendreef.

Om vervanging van de huidige spoorwegovergang door een spooronderdoorgang aan de Binderendreef mogelijk te maken, werkt de gemeente Deurne samen met spoorbeheerder ProRail. De aanleg van de onderdoorgang kost ongeveer € 13,5 miljoen. De financiering is rond, dankzij een bijdrage in het kader van de regionale bereikbaarheidsagenda Zuidoost-Brabant en bijdragen van provincie Noord-Brabant en de gemeente Deurne. Alle seinen staan wat dat betreft op groen licht om de onderdoorgang te realiseren.