Om het thuis-composteren van gft in gemeente Deurne te stimuleren, geeft de gemeente aan inwoners subsidie bij de aankoop van een compostvat. De subsidie bedraagt éénmalig € 20,- per huishouden.

Waarom composteren?

Groente-, fruit- en tuinafval kunt u in de gft-container doen, maar het is ook mogelijk om het zelf te composteren in je eigen tuin of zelfs op een balkon. Uw tuin profiteert dan van een hele goede bodemverbeteraar én hoeft u minder vaak de groene container aan de weg te zetten. Hiermee zorgt u ervoor dat er minder afval vervoerd en verwerkt hoeft te worden. 

Composteren kunt u leren

Ieder huishouden kan (leren) composteren, daar is geen grote tuin voor nodig. Composteren kan ook in een kleine tuin en zelfs op een balkon. Een belangrijke eerste stap is om een compostsysteem te kiezen dat bij jou past. Meer informatie en tips over zelf composteren zijn te vinden op de website van Milieu Centraal. Ook kunt u bij een tuincentrum terecht met uw vragen en voor meer informatie.

Hoe vraag ik de subsidie aan?

U koopt een compostvat en bewaart de bon. De aanvraag voor de subsidie doet u via een digitaal formulier op de website van gemeente Deurne. U moet daarbij de bon uploaden als bewijsstuk. De subsidie is alleen voor particulieren en geldt voor één compostvat per huishouden. Voor een zelfgemaakte compostvat of bak kunt u géén subsidie krijgen.

Lees alle informatie over de subsidie voor compostvaten en vraag de subsidie aan.