Ben jij benieuwd hoe de lokale politiek in Deurne werkt? Wat doet de gemeente, hoe werkt besluitvorming? En wat kun jij allemaal doen? Wil je weten hoe je allemaal politiek actief kunt zijn? Vind je het leuk om onze politici te ontmoeten en te leren debatteren?

Doe dan mee aan de gratis cursus Politiek Actief! In 4 avonden nemen we je mee in de wereld van de lokale politiek in Deurne. 

Wanneer is de cursus?

De cursus is op vier avonden:

  • dinsdag 14 mei;
  • dinsdag 21 mei;
  • dinsdag 28 mei;
  • woensdag 5 juni. 

We beginnen om 19.30 uur en eindigen rond 22.00 uur.

Meld je aan!

Stuur een mail met je naam en contactgegevens (mail / telefoon) naar griffie@deurne.nl. Je kunt je aanmelden tot dinsdag 7 mei, maar wacht niet te lang, want vol is vol!

Meld je nu aan voor de gratis cursus Politiek Actief!

Programma

Avond 1, dinsdag 14 mei: Kennismaking en het politieke speelveld

Hoe wordt Nederland bestuurd, en wat is daarin de plaats van de gemeente? Hoe werkt ons stelsel met verkiezingen en politieke partijen?

Special: in gesprek met burgemeester Greet Buter

Avond 2, dinsdag 21 mei: Lokale politiek in Deurne

Hoe werkt de gemeente, hoe ziet de samenwerking tussen het college van burgemeester en wethouders, de gemeenteraad, en de ambtenaren eruit? Hoe komt beleid tot stand? Hoe kun je zelf actief worden, in welke rollen en wat betekent dat dan?

Special: speeddaten met de politieke partijen in Deurne

Avond 3, dinsdag 28 mei: Raadsvergadering

We bezoeken een raadsvergadering. Wat staat er op de agenda en hoe komt dat daar? Hoe gaan de discussies en besluiten in hun werk? Welke politieke standpunten of partijen spreken jou aan?

Special: te gast bij de gemeenteraad

Avond 4, woensdag 5 juni, Debattraining en terugblik

Een dagje later dan anders, vanwege de kermis, ronden we de cursus af. We leren debatteren en denken na over de rol van inwoners in de lokale politiek. Wat heb je geleerd? Ben je geïnspireerd geraakt om actief te worden?

Special: debattraining van het Nederlands Debat Instituut

Flyer van de gratis cursus Politiek Actief