Is het overal gratis parkeren?

Bijna overal. Op straat houden we de parkeerregimes ‘blauwe zone’ en de straten/parkeerplaatsen ‘parkeren vergunninghouders’ in stand. Dit wordt met verkeersborden aangegeven. Daarnaast houden we de parkeervergunningen in de parkeergarage Wolfsberg in stand.

Ik heb een brief ontvangen dat mijn parkeervergunning per 1 januari 2024 wordt verlengd. Waarom? Het parkeren is vanaf dan toch gratis?

Parkeervergunningen blijven actief in het E-loket. Dit is gratis. We handhaven niet meer op betaald parkeren. Wij doen dit omdat pas na de evaluatieperiode van het gratis parkeren door de gemeenteraad wordt besloten of het betaald parkeren definitief verdwijnt, of niet.

Ik heb een brief ontvangen dat mijn ontheffing per 1 januari 2024 wordt verlengd. Waarom? Het parkeren is vanaf dan toch gratis?

Het parkeerregime ‘blauwe zone’ houden we in stand. Met de ontheffing kunt u daar langer dan de toegestane maximale parkeerduur parkeren.

Ik heb een speciale vergunning voor het parkeren in straten/parkeerplaatsen met ‘parkeren vergunninghouders’. Wat gebeurt hiermee?

Het parkeerregime ‘parkeren vergunninghouders’ houden we in stand. Met de speciale vergunning kunt u daar parkeren. Bezoekers (van u of het centrum) moeten elders parkeren. Wij doen dit om parkeeroverlast in de gebieden met dit parkeerregime te voorkomen.

Wordt er nog wel gehandhaafd op parkeren?

Ja. We controleren op het gebruik van de parkeerregimes die we in stand houden. 
En uiteraard blijven we controleren op foutparkeren. De controles worden uitgevoerd met een serviceauto van de handhaving uit de gemeente Helmond.

Er staat continue een auto voor mijn huis/winkel geparkeerd. Kan dat niet anders?

Als u (in meer of mindere mate) overlast ervaart van het gratis parkeren kunt u dit via een melding woon- en leefomgeving aan ons doorgeven.

Er staat een auto voor mijn oprit. Hoe krijg ik die weg?

Staat er een auto (of bus/vrachtwagen) voor uw oprit en is het onmogelijk uw eigen terrein te verlaten? Belt u dan de politie.

Waarom moet ik buiten openingsuren betalen in de parkeergarage Wolfsberg?

Wij willen voorkomen dat in de parkeergarage langdurig voertuigen droog en met toezicht geparkeerd worden die daar niet thuis horen, bijvoorbeeld een klassieke auto die iemand normaal in een private stalling heeft staan.

Waarom moet ik nog betalen voor mijn abonnement in de parkeergarage Wolfsberg?

Er geldt buiten openingsuren een uurtarief van € 0,95 per uur dat u zonder abonnement zou moeten betalen. Met een abonnement hoeft dat niet en bent u voordeliger uit.

Er staat hier in de straat nog een verkeersbord dat hoort bij het betaald parkeren. Kan dat niet weggehaald worden?

Ja. U kunt dit via een melding woon- en leefomgeving aan ons doorgeven. Dan halen wij het weg.

Ik krijg binnenkort bezoek en woon in een gebied met het parkeerregime ‘blauwe zone’. Waar moet mijn bezoek parkeren als men langer wil blijven dan de maximale parkeerduur?

Als uw bezoek bij u in de straat langer wil parkeren dan de maximale parkeerduur kan men het beste parkeren op een parkeerplaats net buiten de blauwe zone.

Het parkeren is voor mij niet gratis. Waarom?

De parkeerregimes die wij in stand houden bieden u als bewoner een parkeeroplossing. 
Ieder parkeerregime moet gehandhaafd worden, anders werkt het niet. En de handhaving kost geld. Idem het beheer van de parkeergarage Wolfsberg. Met de vergoeding die wij u vragen voor de parkeerproducten die bij deze regimes horen, dekken we de kosten.

Hoe vaak komt de handhaving langs?

Dat is wisselend en wordt niet vooraf bekend gemaakt. Op meldingen van foutparkeren wordt direct of zo snel als mogelijk gereageerd.

Welke criteria hanteert de gemeente Deurne voor het mogen parkeren op de stoep.

Het parkeren op de stoep is niet toegestaan.